معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در بازدید از پژوهشکده سرطان معتمد با دستاوردهای بزرگ این مجموعه آشنا شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد در ابتدای این بازدید که با استقبال رسمی دکتر فتح الهی معاون پژوهش و فناوری جهاد داشگاهی همراه بود، نشستی با حضور جمعی از معاونان و مدیران پژوهشکده برگزار شد که طی آن دکتر صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد با خیرمقدم به دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت و دکتر حمیدرضا بنفشه، مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت که وی را در این بازدید همراهی می کرد گزارشی در خصوص فعالیتهای مختلف پژوهشی، فناوری و درمانی پژوهشکده ارائه داد.
رییس پژوهشکده سرطان معتمد با اشاره به ربع قرن سابقه فعالیت پژوهشکده به عنوان قطب تشخیص و درمان سرطان پستان در کشور اظهار داشت: این پژوهشکده سالانه پذیرای بیش از ۱۵۰ هزار مراجعهکننده از سراسر کشور و حتی کشورهای همسایه است که برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی به پاراکلینیک فوق تخصصی پژوهشکده مراجعه می کنند ولی این برای ما کافی نیست و پژوهشکده را قطب درمانهای نوین فناورانه می دانیم.
وی افزود: پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی از بین حدود 100 دانشگاه، پژوهشگاه و موسسه پژوهشی کشور به عنوان یکی از پنج مرکز برتر (حائز رتبه الف) در اجرای ماموریت های ملی مصوب ستاد توسعه زیست فناوری معرفی شد.
در فهرست پنج دانشگاه و موسسه تحقیقاتی برتر حائز رتبه الف در این ارزیابی، تنها یک پژوهشکده (پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی) حضور دارد که توانسته در کنار یک دانشگاه و سه پژوهشگاه بزرگ کشور که در ساختار سازمانی هر یک، پژوهشکده ها و مراکز پژوهشی متعددی فعالیت دارند، توان تحقیقاتی برتر خود را به منصه ظهور برساند. همچنین بنابر اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی و فناوری مراکز تحقیقات بالینی دارای ردیف مستقل بودجه، پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با جهشی چشمگیر نسبت به سال های گذشته، موفق به کسب رتبه دوم شده است.
صرامی فروشانی با اشاره به ماموریت جهاد دانشگاهی که توسعه و بومی سازی فناوری به منظور رفع معضلات ملی است اظهار داشت: بر این اساس، سیاست راهبردی پژوهشکده سرطان معتمد هم تولید، توسعه و بومی سازی فناوری های حوزه سلامت به ویژه در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان های فناورانه و نوین سرطان، تولید محصولات دانش بنیان و خدمات فناورانه و نوآورانه مورد استفاده در بالین بیمار، تجاری سازی خدمات و محصولات، خروج فناوری های به بلوغ رسیده در قالب شرکت های دانش بنیان، تغییر رویکرد پژوهشی از تحقیقات بنیادی به پروژه های مساله محور با توجه به نیاز بازار، اجرای نظام مالکیت دارایی فکری با در نظر گرفتن منافع پژوهشکده و سهم محققان، توجه به پارادایم نوآوری باز و استقبال از همکاری با تمام فناوران، ایجاد فضای مناسب برای بروز و ظهور خلاقیت و نوآوری در تمام اعضای پژوهشکده و فراهم کردن زمینه رفع نیاز خودشکوفایی کارکنان و اعضای هیات علمی است.
صرامی فروشانی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 40 عضو هیات علمی جوان و نخبه هستند در پژوهشکده فعالیت دارند. وی با بیان این که رویکرد اصلی تحقیقات پژوهشکده تبدیل دانش به فناوری و بهرهگیری از آن در تشخیص و درمان موثرتر سرطان است به برخی دستاوردها و پروژه های شاخص پژوهشکده اشاره کرد و گفت: یکی از دستاوردهای پژوهشکده در این راستا کیت تشخیص نیاز به شیمی درمانی است که از انجام شیمیدرمانیهای غیر ضروری پیشگیری میکند. انجام این تست در انحصار یک شرکت آمریکایی است که حدود چهار هزار دلار- بدون در نظر گرفتن هزینههای ارسال نمونه به خارج - هزینه دارد. محققان پژوهشکده با شکستن مونوپل شرکت آمریکایی امکان انجام این تست با یک تا پنج درصد هزینه نمونه خارجی را فراهم کردهاند.
صرامی فروشانی تصریح کرد: پروژه دیگری که با حمایت نیماد اجرا شده مربوط به تعیین نمره خطر چند ژنی سرطان پستان است.
از دستاوردهای دیگر محققان پژوهشکده هم میتوان به کیت CTC تشخیص سلول سرطانی در گردش خون، کیتهای تشخیص مولکولی عوامل عفونی بر پایه فناوری نانو، سیستم های نمونهبرداری و نشانه گذاری از قبیل سیستم بیوپسی بافت نرم، سیستم بیوپسی مغز استخوان و سیستم مارکر بافت، محصولات دارویی با پایه گیاهی، پروب تشخیص سرطان CDP)) با قابلیت تشخیص بافت توموری حین جراحی با دقت بسیار بالا، کیتهای تشخیص ویروس کرونا و سیستم RDSs برای شناسایی سریع کووید ۱۹ در قالب مشارکت با دیگر مراکز دانشگاهی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه آینده درمان سرطان با ژندرمانی، سلول درمانی و ایمنی درمانی است اظهار داشت: طرحهای متعددی در این حوزه ها در دپارتمان توسعه فناوریهای پیشرفته درمانی پژوهشکده سرطان معتمد اجرا شده یا در دست اجراست که از جمله آنها طرح ایمنی درمانی سلولی مبتلایان به کووید ۱۹ و ایمنی درمانی سلولی بیماران مبتلا به سرطان پستان تهاجمی است.
رییس پژوهشکده سرطان معتمد در ادامه با اشاره به پروژه های مربوط به سلول های بنیادی که با استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی در درمان کووید 19، استئوآرتریت، ام اس و لوپوس اریتروماتوز در پژوهشکده دنبال می شود اظهار داشت: از جمله پروژه های موفق انجام شده در این حوزه پیوند سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق از جفت انسان در سندرم زجر تنفسی حاد ناشی از بیماری کووید 19 و پیوند سلولهای بنیادی مزانشیمی در درمان استئوآرتریت است.
صرامی فروشانی با اشاره به بازار جهانی 5 هزار میلیون دلاری ژن درمانی که پیش بینی می شود تا سال 2027 به چهار برابر افزایش یابد اظهار داشت: در این راستا در پژوهشکده سرطان معتمد، طرح ویروس درمانی سرطان با استفاده از انکورین را در دست اجرا داریم که یکی از پیچیده ترین پروژه های مهندسی ویروس در کشور است.
رییس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی با اشاره به این که توجه جدی به اقشار محروم و آسیبپذیر جامعه با ارائه برترین خدمات از برنامههای جامع توسعه پژوهشکده است اظهار داشت: در این راستا علاوه بر طرح راهاندازی مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان پستان در منطقه ۱۵ تهران (خاوران)، طرح غربالگری رایگان سرطانهای شایع بانوان در مناطق کم برخوردار کشور در دستور کار قرار دارد. در این راستا طرح غربالگری رایگان در شهرستان های ساحلی جنوب کشور با همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اجرا شد.
وی با اشاره به اهمیت بحث فرهنگ سازی و پیشگیری از سرطان پستان به برگزاری سالانه پویش سراسری سرطان پستان به ابتکار روابط عمومی پژوهشکده اشاره و تصریح کرد: ماموریت راه اندازی شبکه ملی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان پستان هم با مصوبه مجلس شورای اسلامی به پژوهشکده محول شده است.
دکتر صرامی در پایان ضمن بیان برخی مشکلات و موانع تجاری سازی محصولات و خدمات پژوهشکده که ناشی از برخی سختگیری های بی مورد در زمینه صدور مجوزهاست ابراز امیدواری کرد با توجه به شرایط ویژه فناوری های نوین سلامت تمهیداتی برای رفع این مشکلات از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اندیشیده شود که دکتر پناهی با تاکید بر ضرورت تسهیل فعالیتها در حوزه ATMPدر این زمینه قول مساعد داد.
پس از پایان این نشست، دکتر پناهی و دکتر بنفشه ضمن بازدید از نمایشگاه تازه ترین دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده با حضور در دپارتمانهای مختلف پژوهشکده و گفت و گو با اعضای هیات علمی و محققان از نزدیک از دستاوردها و طرح های تحقیقاتی شاخص هر بخش و نقطه نظرات و مسائل محققان مطلع شدند.
نظر شما :