در گفتگو با رادیو سلامت مطرح شد؛

شیب فزاینده سرطان پستان در ایران نگران‌کننده است/پویش سراسری سرطان معتمد؛ اقدام ملی برای آگاهی‌بخشی به سرطان پستان

۲۸ مهر ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۵ کد : ۷۶۷۶۰ آخرین اخبار

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده سرطان معتمد، در ماه آگاهی‌بخشی به سرطان پستان، دکتر رامین صرامی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاددانشگاهی، به بررسی دلایل شیب فزاینده ابتلا به این بیماری در کشور پرداخت. او در گفت‌وگویی با رادیو سلامت اظهار کرد که علی‌رغم اطلاع‌رسانی‌های فراوان، سرطان پستان در ایران با یک روند رو به رشد مواجه است.

افزایش نگران‌کننده شیوع سرطان پستان

دکتر صرامی با اشاره به آمار ابتلا به این نوع سرطان بیان کرد: «در حال حاضر، هر دو ساعت یک بار، یک زن در ایران به سرطان پستان مبتلا می‌شود. اگرچه هنوز میزان بروز این بیماری در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است، اما شیب ابتلا به سرطان پستان در ایران در حال افزایش است.» وی همچنین افزود: «طبق آخرین آمار، حدود ۱۵ تا ۱۸ هزار نفر در سال به این بیماری مبتلا می‌شوند و پیش‌بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به ۲۳ تا ۲۵ هزار نفر برسد.»

عوامل موثر بر افزایش ابتلا
دکتر صرامی عوامل مختلفی را برای این افزایش ذکر کرد، از جمله تغییرات در سبک زندگی و تحولات اجتماعی. به گفته وی، یکی از عوامل مهم کاهش سن بلوغ در دختران ایرانی است که می‌تواند به دلیل افزایش سطح هورمون‌های استروژن، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. از سوی دیگر، تأخیر در سن ازدواج و باروری نیز به‌عنوان عواملی ذکر شد که به افزایش شیوع این بیماری کمک می‌کنند.
او تأکید کرد: «دختران ما زودتر به بلوغ می‌رسند، اما ازدواج و فرزندآوری در سنین بالاتری رخ می‌دهد و این عوامل به‌تنهایی خطر ابتلا به سرطان پستان را بالا می‌برد.»

برنامه‌های پویش سراسری آگاهی‌بخشی
در ادامه، دکتر صرامی به معرفی پویش سراسری «سرطان معتمد» اشاره کرد که در راستای ماه جهانی آگاهی‌بخشی به سرطان پستان برگزار می‌شود. این پویش با هدف تشخیص به‌موقع و کاهش عوارض ناشی از سرطان، سه اولویت اصلی را دنبال می‌کند:
۱. فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی،
۲. برگزاری برنامه‌های آموزشی عمومی و تخصصی،
۳. ارائه خدمات تشخیصی و درمانی.

وی همچنین افزود: «در این راستا، چهار پایگاه ثابت و ۱۱ پایگاه متحرک در مناطق مختلف تهران راه‌اندازی شده‌اند تا معاینه رایگان بانوان را انجام دهند و به افزایش آگاهی عمومی کمک کنند.»

کلید واژه ها: غربالگری رایگان سینه پژوهشکده معتمد دکتر رامین صرامی فروشانی