رایزن علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در اروپا در دیدار از پژوهشکده معتمد
دکتر قادر قربانی اصل رایزن علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در اروپا با بازدید از بخش های مختلف پژوهش و فناوری پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی در تاریخ 3 شهریورماه ضمن اظهار خرسندی از فعالیت های جدی و ارزشمند علمی در این مرکزگفت: در دنیای امروز رشد علم از طریق ترکیب علوم و ایجاد شاخه های بین رشته ای میسر است اما تلفیق رشته های دور از هم مثل پزشکی و مهندسی برای تشخیص و درمان بیماری از مراحل بالاتر رشد علمی محسوب می شود که خوشبختانه در فعالیت های فناورانه ی پژوهشکده معتمد این مسئله کاملا مشهود است.
دکتر قربانی اصل با تاکید بر این نکته که پژوهشکده معتمد در مسیر صحیح رشد علم قرار گرفته؛ افزود: این مسئله روشنگر آن است که سیاستگذاری و مدیریت علمی پژوهشکده معتمد، مدیریت صحیحی است که افق روشنی را پیش رو خواهد داشت.
وی با اشاره به تفاوت های جدی امکانات کشور در بحث تحقیق و پژوهش بخصوص امکانات محدود پژوهشگران معتمد نسبت به مراکز علمی تحقیقاتی اروپا تصریح کرد: با این وجود خروجی پژوهشی کشور و پژوهشگران جوان و توانمند پژوهشکده معتمد، ضمن برابری با سایر مراکز علمی معتبر دنیا در بسیاری موارد این خروجی ها بیشتر و ارزشمندتر بوده که این مسئله نشان از وجود پتاسیل شخصی محققان ما دارد.
دکتر قربانی با مهم ارزیابی کردن حمایت های مسئولین در جهت استفاده از موقعیت های شخصی و در اختیار قراردادن امکانات کافی به این محققین، متذکر شد: در صورت همراهی مسئولین با مجموعه های پرتوانی از جمله پژوهشکده معتمد، ما شاهد انتقال فناوری از ایران به سایر مراکز تحقیقاتی دنیا خواهیم بود.
رایزن علمی و فناوری ایران در اروپا در پاسخ به سئوالی مبنی بر آثار تحریم در مبادلات علمی ایران با سایر مراکز علمی دنیا، گفت: تحریم های دشمن در ارتباط مالی با مراکز علمی دنیا اختلالاتی را به وجود آورده که آن نیز با ایجاد کانال های آکادمیک در شرف حل شدن است لذا در نگرش علمی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و پژوهشگران دنیا هرگز تغییری نسبت به محققین ایرانی به وجود نیامده و این مراکز با وجود همکاری علمی دانشجویان هوشمند ایرانی، مشتاق به ارتباط بیشتر علمی با ایران و ایرانیان هستند.
دکتر قربانی با اشاره به دستور کار قراردادن ارتقاء و افزایش ارتباطات بین الملل پژوهشکده معتمد و رایزنی اروپا، گفت: برگزاری دوره های مختلف کوتاه مدت آموزشی و پژوهشی با تبادل استاد و دانشجو در منطقه اروپا و تشکیل شبکه متخصصین ایرانی سرطان در اروپا با همکاری بنیاد علمی فرهیختگان و نخبگان ایران و اروپا همچنین ایجاد ارتباطات سیستماتیک با دانشگاه های خارج از کشور از مهمترین برنامه هایی است که در مرحله اجرایی شدن آنها قرارداریم.
لازم به ذکر است، دکتر قربانی اصل پس از جلسه با دکتر کیوان مجیدزاده رییس پژوهشکده معتمد و دکتر رامین صرامی معاون پژوهش فناوری و خدمات تخصصی پژوهشکده در خصوص برنامه های توسعه ای این ارتباطات از بخش های مختلف و آزمایشگاههای تحقیقاتی معتمد دیدن کرد.
در این بازدید بخش های مختلف فناورانه از جمله آزمایشگاه جامع تحقیقاتی و تحقیقات انجام شده در حوزه ی تشخیص و درمان سرطان که توسط مهندسین آزمایشگاه نانو بیوالکترونیک انجام می شود، مورد استقبال و توجه ویژه رایزن علمی و فناوری ایران در اروپا قرار گرفت.
نظر شما :